زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

کشورداری بلقیس (قرآن)





بلقیس ملکه سبا شخصی بود که در کشورداری خبره بود و همچنین در حکومتش افراد مطیع و وفاداری داشتند.


۱ - ارزیابی اوضاع



قالت ان الملوک اذا دخلوا قریة افسدوها وجعلوا اعزة اهلها اذلة وکذلک یفعلون• و انی مرسلة الیهم بهدیة فناظرة بما یرجع المرسلون.
«گفت: پادشاهان هنگامی که وارد منطقه آبادی شوند آن را به فساد و تباهی می‌کشند و عزیزان آنجا را ذلیل می‌کنند، (آری) کار آنها همین گونه است. و من (اکنون جنگ را صلاح نمی‌بینم) هدیه گران‌بهائی برای آنها می‌فرستم تا ببینم فرستادگان من چه خبر می‌آورند».

۲ - امتحان سلیمان



در حقیقت ملکه سبا که خود پادشاهی بود، شاهان را خوب شناخته بود که برنامه آنها در دو چیز خلاصه می‌شود: فساد و ویرانگری و ذلیل ساختن عزیزان، چرا که آنها به منافع خود می‌اندیشند، نه به منافع ملت‌ها و آبادی و سربلندی آنها و همیشه این دو بر ضد یکدیگرند.
سپس ملکه افزود: ما باید قبل از هر کار سلیمان و اطرافیان را بیازمائیم و ببینیم به راستی چه کاره‌اند؟ سلیمان پادشاه است یا پیامبر ؟ ویرانگر است یا مصلح؟ ملت‌ها را به ذلت می‌کشانند یا عزت؟ و برای این کار باید از هدیه استفاده کرد، لذا من هدیه قابل ملاحظه‌ای برای آنها می‌فرستم تا ببینم فرستادگان من چه واکنشی را از ناحیه آنها برای ما می‌آورند (و انی مرسلة الیهم بهدیة فناظرة بم یرجع المرسلون).

۳ - پانویس


 
۱. نمل/سوره۲۷، آیه۳۴.    
۲. نمل/سوره۲۷، آیه۳۵.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۵، ص۴۵۵.    
۴. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۷، ص۳۸۰.    


۴ - منبع



مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۶، ص۲۸۸، برگرفته از مقاله «کشورداری بلقیس».    


رده‌های این صفحه : بلقیس | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.